Odd Rene Andersen

Odd René Andersen har i mange år tilhørt eliten av norske vokalister og blir ofte omtalt som Norges ubestridte soulkonge. Mange kjenner ham som frontfigur for Dream Police, som solist med storband, kor og orkestre over hele landet, eller for hans mange TV-opptredener – ikke minst i programserien Beat for Beat. Han var en av EMIs storsatsinger på midten av 90-tallet. 

Debutalbumet «Break of dawn» fra 1995 forhåndsolgte oppsiktsvekkende 30.000 eksemplarer, og sikret ham jobber med blant andre Paul McCartney, Tina Turner og Joe Cocker. Odd René har de siste årene endevendt katalogen til plateselskapet Tamla Motown, og han har levert stilsikre, personlige versjoner av musikk fra hele den amerikanske soultradisjonen. Det betyr gospelog-blues-soul av gudfar Ray Charles, James Browns soulfunk og udødelige klassikere fra Stevie Wonder og Michael Jackson. 

Men han gjør også jobber i helt andre formater – duokonserter med pianist Bjarne Chr. Gustavsen i kirker og intime konsertlokaler, og solistoppdrag med både amatør- og profesjonelle kor, korps og storband – for å nevne noe. Uansett format er Odd René Andersen en vokalist av internasjonalt kaliber og en musikalsk formidler av de rang


[Tilbake]