Program

For info om artister på de ulike kveldene, se menyen under Artister. 


FREDAG Skandininavisk aften

En minnerik helaften med kjente og kjære skandinaviske artister, som fremfører egne sanger og andre skandinaviske sanger som var trend-settende på 70-, 80- og 90-tallet. Hvis du sang i kor på den tiden, har du sikkert vært med på å fremføre mange av disse sangene. I tillegg blir det noen innslag av gospelmusikkens opprinnelse, samt at du får høre noe av vårt felles «arvegods» når det gjelder kristen sang og musikk.

Det blir en variert og stemningsfull aften, hvor artistene vil fremføre et variert og mangfoldig utvalg av sine mest kjente sanger.


LØRDAG Gospel, soul og rock

«Why should the devil have all the good music» sang Larry Norman på 70-tallet. Og i etterkant av hippie-bevegelsen vokste det frem en kristen sang-tradisjon hvor både trommer og andre obskure instrumenter ble tatt i bruk. Ten-sing-bevegelsen var et start-punkt for mange artister, og etter hvert ble vi i Norge kjent med store gospel-artister som Andrae Chrouch, Aretha Franklin, Jesse Dixon m.fl. Det kom også frem en generasjon internasjonale artister som sang pop og rock med kristne tekster, som Larry Norman, Keith Green, Resurrection Band, Petra etc.

Også i Norge ble det etablert flere band og artister som solgte bra, Frisk Luft, Kainos, NSB, Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Oslo Gospel Choir og mange flere.

Festivalene med kristne artister var et høydepunkt for mange, og mye bra musikk ble skapt.

På denne kvelden vil du få høre et utdrag av de kjente gospelsangene, fremført av artister som selv var aktive i perioden, og noen nye artister som fremfører slagere fra perioden- Det blir også innslag av soul og rock, så her blir det noe for alle.